Classes magistrals 2

La ment és ràpida i esquiva. Calmar la ment pot ser un repte com agafar el vent en una xarxa. Per estabilitzar la ment, els antics ens recorden ser conscients de les activitats del cos. Mitjançant l’atenció conscient a la respiració, l’energia, el moviment i la relaxació, entrem en una experiència profunda i rica del moment present.

Un total de 9 hores de vídeo

Aquesta selecció de “Classes Magistrals 2” consta de 12 capítols de diferents temes perquè puguis practicar el que més necessitis en cada moment:
En aquesta selecció hi trobaràs:

 1.  Òrbita Microcosmica. 42′
 2.  Aigua i Fusta. 60′
 3.  Meditació guiada per harmonitzar l’element Fusta amb l’element Aigua. 14′
 4.  Qigong per promoure un bon descans. 50′
 5.  Estiraments, treball de malucs, El Buda Interior i meditació per escalfar l’interior. 57′
 6.  El Foc entra en l’Aigua. 45′
 7.  Portar Qi al Moll de l’os. 47′
 8.  Realitzar els desitjos del Cor + Meditació de la pregària Taoista. 54′
 9.  Portar energia al cervell + meditació per expandir la ment. 58′
 10.  Els 3 Dan-Tiens. 57′
 11.  Pentinar la crinera del cavall + Meditació del centre. 28′
 12.  Apaivagar el Mico i Pentinar la crinera del cavall caminant. 

1. Òrbita Microcosmica. 42′

La classe comença amb unes respiracions, uns exercicis d’escalfament i uns auto-massatges. Després practiquem la compassió i el cor amb l’exercici de qigong “La flor del lotus”. La resta de la classe l’Enric ens explica en que consisteix l’òrbita micro-còsmica i com millorar la qualitat de la circulació de l’energia que viatja per ella.

2. Aigua i Fusta. 60′

Mitjançant uns estiraments encadenats, l’Enric ens mostra com es poden fer estiraments amb moviments fluïts. Després treballem la connexió entre l’element aigua i l’element fusta assolint un profund estat de relaxació i d’interiorització amb l’exercici de qigong “El bambú es gronxa en el vent”.

3. Meditació guiada per harmonitzar l’element Fusta amb l’element Aigua. 14

Una meditació basada en una visualització. Ens trobem tranquils i en pau en un bany simbòlic en unes fonts meravelloses netejant l’energia estancada i carregant-nos d’energia.

4. Qigong per promoure un bon descans. 50′

L’Enric desenvolupa aquesta classe per un d’aquells dies durs en els que quan arribem a casa necessitem destensar-nos i preparar-nos per descansar.

5. Estiraments, treball de malucs, El Buda Interior i meditació per escalfar l’interior. 57′

Aquesta classe comença amb un escalfament amb l’exercici de qigong que es diu “Trucar a les portes de la vida”. Després tonifiquem el cos amb exercicis que ens fan treballar des de un repte físic amb l’exercici de “L’arquer” i l’Enric es centra en moviments i estiraments per els malucs amb l’exercici de qigong “La terra gira al voltant del sol”. Una cosa especial succeeix en aquesta classe. L’Enric ens ensenya un petit fragment d’una forma fantàstica de qigong que es diu “El Buda Interior”. Acaba la classe amb una meditació per eliminar energia estancada del nostre interior i transformar-la en més energia disponible per nosaltres.

6. El Foc entra en l’Aigua. 45′

A l’inici de la classe fem unes respiracions anomenades “D’onada” per millorar la nostra manera de respirar. Anem augmentat el ritme dels exercicis per tonificar el cos per exemple amb l’exercici “Tot el cos flueix”. La part energètica de la classe està centrada en equilibrar la connexió entre l’element fos i l’element aigua del nostre cos per obtenir una energia més equilibrada i una ment més clara.

7. Portar Qi al moll de l’os. 47′

Obtenim una bona circulació del Qi pel nostre cos a l’inici de la classe mitjançant respiracions com per exemple “La respiració de la medul·la espinal”. Després fem uns estiraments per la zona alta i baixa de l’esquena. Després sacsegem el cos per eliminar l’estrès i lubrificar les articulacions. Després l’Enric va lligant un seguits d’exercicis amb la intenció de portar energia al moll dels ossos.

8. Realitzar els desitjos del Cor + Meditació de la pregària Taoista. 54′

A l’inici s’elimina l’estrès i els pensaments repetitius amb un exercici de qigong que es diu “ Remenar les onades”. Tot seguit es treballa i flexibilitzen les articulacions amb moviments circulars en espiral. Més endavant l’Enric mostra com podem alinear els nostres sentiments amb les nostres accions des de la intenció mental. La classe finalitza amb una meditació per crear coherència entre les emocions i les accions.

9. Portar energia al cervell + meditació per expandir la ment. 58′

Un escalfament i mobilitzacions de la columna amb exercicis amplis com per exemple “L’home que es mou com un riu”. Després estiraments pel coll i les espatlles per anar aprofundint en la interiorització i en parar atenció al moment present. Mindfullness en moviment per obtenir una ment desperta i en el present amb exercicis de qigong com “Pintar l’arc de sant Martí”. Per ficar el colofó final l’Enric ens guia a través d’una meditació per a generar més espai entre pensaments per donar pas a més creativitat i energia a les nostres vides.

10. Els 3 Dan-Tiens. 57′

Uns auto-massatges per despertar el Qi i preparar el cos per a un flux optim d’energia per el nostre cos durant la classe. Més endavant i després d’uns estiraments l’Enric centrarà la classe en treballar sobre els Tres Dantiens. Un concepte de vital importància en els Qigong.

11. Pentinar la crinera del cavall + Meditació del centre. 28′

Comença la classe amb uns estiraments i escalfaments per preparar el cos. Seguidament l’Enric ens ensenya un exercici anomenat “Pentinar la crinera del cavall”. Un exercici de qigong que proporciona una profunda sensació de moviment energètic a l’hora que millora el nostre equilibri i ens permet moure’ns amb fluïdesa. Acabem la classe amb una meditació per “recarregar les bateries” del dantien baix.

12. Apaivagar el Mico i Pentinar la crinera del cavall caminant. 34′

Per activar la circulació, escalfar el cos i despertar els sentits l’Enric comença la classe amb uns exercicis d’auto-massatge per la cara i el cap. Després calmem la ment i els pensaments repetitius que desgasten la nostra energia i els canviem per una ment relaxada i oberta als nous esdeveniments mitjançant l’exercici de qigong “ Apaivagar el Mico”. Seguidament es fa una variació més avançada de l’exercici de “pentinar la crinera del cavall” aquest cop caminant.


Què inclou la suscripció?

 • 12 classes online. Entre 40 i 60 minuts cada video.
 • Una classe presencial gratis a Tarragona i rodalies.
 • Cancel·la gratis en qualsevol moment.

Si us plau, omple el formulari amb les teves dades.